Pasilla Chili
Oprindelse
Mexico
Scoville
2.000 Scoville-enheder
Historie
Pasilla-chilien kommer fra Puebla-regionen nær Mexico og er blevet dyrket i over 6.000 år. Pasilla-chilien var en af de mange chilier, som Aztekerne brugte i deres madlavning blandt mere end 20 forskellige sorter af chilier.
Chilihouse produkter med denne chili
Pasilla-chilien er forholds mild med en lækker, røget smag, som gør den særdeles velegnet at bruge i diverse mexicanske retter. Prøv eventuelt at tilføje tørrede Pasilla chilier, Pasilla pulver – 60 gr eller Tajin Seasoning til diverse retter for at give dem en ekstra røget eller krydret karakter. Udforsk derudover det fulde udvalg på hjemmesiden ved at trykke her.
Smag
Pasilla er en tørret version af den mexicanske chilaca-chili, som frisk har en mørkegrøn farve. Pasilla-chilien har en røget smag, som bruges i en lang række mexicanske retter. Pasilla-chilien bliver brugt i mexicanske salsaer, mole og enchiladasauce.
Andre chilier, der mindre om denne
Pasilla-, Ancho- og Mulato-chili er alle tørrede former for chilier, som bruges i det mexicanske køkken. Trods det at de alle har deres egen smag, så kan de alle byttes ud med hindanden, når det kommer til mexicanske saucer samt gryderetter.
LEAVE A COMMENT