Puya Chili
Oprindelse
Mexico
Scoville
7.000 Scoville-Enheder
Historie
Puya-chilier siges at have deres oprindelse i Meixco, men til idag forekommer der stadigvæk tvivl om dette. Flere forskere siger dog, at arten kommer fra den samme sort som Guajillo-chilien, og i dag bliver chilierne stadig groet i Mexico. I Mexico bliver Puya-chilier solgt friske, men de er mere tilgængelige for resten af verden i dens tørrede form.
Chilihouse produkter med denne chili
Selvom vi ikke har mange produkter med denne chili i vores sortiment, så vil Salsa Tamazula falde i god jord hos de fleste. Salsaen er mild og går fint som bordsauce.
Smag
Puya-chili har en større chilistyrke end mange af de tørrede chilier, som man finder i det mexicanske køkken, og den har en god, røget smag med frugtige noter. Puya-chillien er meget velegnet i madlavning, når det kommer til sauces og marinader. Den kan være en gennemgående erstatning i mange andre retter, hvor man ellers ville bruge guajillo, ancho eller chipotle.
Andre chilier, der mindre om denne
Chillien, som minder mest om Puya, vil være Guajillo-chillien, da de begge er tørrede, røgede chillier med frugtige noter, men Puya er en smule mindre i størrelse og har en mere gennemtrængende smag samt chilistyrke. I opskrifter, hvor man ellers foreslår Puya, vil Guajillo-chilien være en god erstatning.
LEAVE A COMMENT