Hasselnødesmør
Hasselnødesmør
Denne opskrift på hasselnødesmør ligner den velkendte nutella, men får en fed, krydret smagsprofil med chipotle-pulver og stødt kanel.
Ingredienser
2-3 tsk Chipotle Pulver
200 gr Mørk chokolade
200 gr hasselnødder
Et drys stødt kanel
100 gr flormelis
5 spsk kakaopulver
3 spsk kokosolie
2 tsk vanilje
1/2 tsk salt
1 spsk olie
Fremgangsmåde
- Forvarm din ovn til 175 grader
- Spred dine hasselnødder ud på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn i 15 minutter.
- Gnid hasselnødderne med et viskestykke og fjern således skallerne af hasselnødderne.
- Tilføj hasselnødderne til en kraftig blender og lad den køre i flere minutter. Dette vil drage de naturlige olier ud af hasselnødderne og producere en smørbar spread.
- Tilføj flormelis, kakaopulver, vanilje og Chipotle Pulver til blenderen
- Lad blenderen køre og hæld gradvidst olie i blenderen
- Smelt chokoladen over et vandbad og tilføj det gradvidst til blenderen, mens den kører. Krydr dit hasselnøddesmør med salt og hæld det på et rengjort glas.
LEAVE A COMMENT