Kødtærter
Australske ‘meat-pies’
Små kødtærter eller australske ‘meat-pies’ er en populær fast-food-ret i Australien, som består af lækre, små sprøde tærter med delikat kødfyld.
Ingredienser
1 pk tærtedej
1-2 æg, pisket
Tærtefyld
2 spsk Chu-Chum
3 spsk olivenolie
1/2 l oksekødsbouillon
750 gr oksekødsstykker
Et par skiver bacon
1/2 l oksekødsbouillon
1 løg, finthakket
3 – 5 hvidløgsfed, finthakket
2 stk laurbærblade
1 dl rødvin
2 spsk majsstivelse
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Steg bacon i lidt olivenolie, til det er sprødt, og sæt det til side
- Steg løg samt hvidløg i en varm pande og tilføj Chu-Chum til panden. Rør i fyldet, til løgene bliver møre og let karameliserede. Brun oksekødsstykkerne i samme pande, lige indtil de akkurat ikke er gennemstegte.
- Tilføj oksekødsbouillon, rødvin og laurbærblade til panden og dæk den til.
- Opløs majsstivelsen i lidt vand og tilføj det til gryden. Lad panden simre i 2-3 timer, til fyldet tyknes, og kødet bliver mørt.
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Lad fyldet køle ned og saml dine kødtærter: Olier en muffinpande med lidt olivenolie og dæk den med tærtedej. Fyld hver tærte og top hver tærte med et lag dej.
- Pensl toppene af hver tærte med pisket æg og bag tærterne i 15 – 20 minutter, til tærtedejen er gylden og sprød.
LEAVE A COMMENT