Ris a la mande
Ris a la mande
I Danmark er julemiddagens afslutning er i de fleste tilfælde ris a la mande ofte akkompagneret af kirsebærsauce. Med denne opskrift kan du komme med en opdateret version af kirsebærsaucen, som giver et krydret kick, der skærer gennem den fede smag af ris a la mande’n.
Ingredienser
Resten af risengrød
2 spsk vaniljesukker
1/2 l flødesauce
Sukker
Kirsebærsauce
450 gr kirsebær, udstenet
1/2 tsk chipotle pulver
1 dl sukker
1 dl vand
1 tsk smør
1 tsk majsstivelse
1/2 tsk stødt kanel
Fremgangsmåde
- Pisk fløden til flødeskum og vend det i risengrøden sammen med vaniljesukker. Servér derefter med smuttede mandler, kirsebærsauce – og en hel mandel, så der er chance for at vinde mandelgaven!
Kirsebærsauce
- Halver de udstenede kirsebær og tilføj dem til en gryde med sukker, vand, chipotle-pulver, kanel og salt. Lad kirsebærsaucen simre i 15 minutter under konstant omrøring, indtil saucen tykner.
- Bland majsstivelsen med lidt vand, til alt vandet er optaget af majsstivelsen, og tilføj det til kirsebærene. Tilføj afslutningsvidst smør til gryden og tag saucen fra varmen, når smørret er smeltet, og servér den med ris a la mande’n.
LEAVE A COMMENT