Bulgogi
Bulgogi
Bulgogi er marineret kød, der serveres som tilbehør til en række retter i det koreanske køkken, eksempelvis bibimbap eller koreansk BBQ.
Ingredienser
1 – 1 1/2 spsk Chu-chum eller Toftegaard Hot
1 – 2 spsk Ginger Devil
750 gr ribeye eller entrecote
2 forårsløg, finthakket
1/2 – 1 pære, skrællet og revet
1/2 dl soyasauce
2 spsk brun farin
2 spsk sesamolie
3 – 5 hvidløgsfed, finthakket
1 spsk frisk ingefær, revet
1 – 2 tsk sesamfrø, ristede
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Pak bøffen ind plastikfolie og smid den i fryseren i ca. 30 minutter. Pak den efterfølgende ud og skær den i mundrette stykker.
- Bland revet pære, soyasauce, brun farin, sesamolie, hvidløg, ingefær, Chu-chum og Ginger Devil sammen i en skål. Rør, til der dannes en ensartet marinade.
- Tilføj kødstykkerne til en frysepose og hæld marinaden over. Masser kødet let, til det hele er dækket af marinaden. Lad det marinere i mindst 2 timer, det kan med fordel marinere natten over.
- Steg kødet i lidt olie, til marinaden begynder at karamelliserer, og kødet brunes jævnt.
- Top kødet med finthakkede forårsløg og sesamfrø.
LEAVE A COMMENT