Vegansk ost
Vegansk ost
Vi elsker mexicansk mad, og det er der heldigvis også mange andre der gør i Danmark. En vigtig del af mange mexicanske retter er ost, og da en del af vores kunder er veganere har vi samlet et alternativ til traditionel mozzarella fra forskellige opskrifter andre steder fra. Denne opskrift er rigtig god som ingrediens i en vegansk burrito eller chile relleno
Ingredienser
100 gr nødder – vi anbefaler enten mandler, cashewnødder eller hasselnødder
10 gr gærflager (kan udelades – for smagens skyld)
Saft fra én citron
2 tsk Havsalt
2 spsk Tapioca stivelse
Fremgangsmåde
Fordel nødderne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i en god times tid.
Hæld vandet fra og skyl nødderne i kold vand.
Put nødderne i en blender sammen med de andre ingredienser og tilsæt 300 gr koldt vand og blend det hele grundigt sammen til en énsartet masse. Blandingen vil være relativt tynd på dette tidspunkt.
Smag til – tilsæt ekstra syre, salt eller gær efter behov.
Overfør til en pande og varm blandingen op mens du rører omhyggeligt i den.
Efter lidt tid vil blandingen begynde at danne små klumper. Bliv ved med at røre rundt.
Efter endnu lidt tid vil du have en masse, der ligner smeltet ost, og som kan benyttes i de opskrifter der kræver smeltet ost.
Den veganske ost kan godt være lidt svær at håndtere, så vi anbefaler en is-ske, som du kan dyppe i vand, og derefter forme små kugler af osteblandingen.
Anbefalinger – Vegansk ost
Vegansk ost er absolut bedst frisk, så forsøg kun at lave præcis den mængde du har behov for, og brug den så med det samme.
Du får den mest rene smag med cashewnødder, men hasselnødder kan give en lidt mere dyb smag, og mandler tilfører også noget lækkert. Du kan også forsøge dig frem og blande de forskellige nøddetyper indtil du har fundet en smag der er perfekt til dig.
LEAVE A COMMENT