Vegetarisk Pulled Pork
Vegetarisk Pulled Pork
Denne vegetariske version af Pulled Pork er lavet med aubergine i stedet for svinekød og har stadigvæk den gode smag af klassisk, amerikansk BBQ. Under tilberedningen af auberginerne bliver de revet i strimler, og trods det, at fyldet kun består af grøntsager, så får man stadigvæk følelsen at spise en Pulled Pork sandwich. Hvis du trænger til variation i måden, du tilbereder auberginer, eller du har vegetariske venner, som du gerne vil imponere, så er denne opskrift på Vegetarisk Pulled Pork
for dig.
Ingredienser
Valgfri Rub: Eksempelvis Lane’s Signature Rub eller Ole Ray’s Rubb-it
Valgfri BBQ-Sauce: Eksempelvis Gates BBQ Sauce – Original Classic eller Ole Rays Kentucky Red BBQ Sauce
2-3 auberginer
Evt. Spicy Slaw
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader. Prik huller i auberginerne med en gaffel og placér dem på en bradepande.
- Bag auberginerne i den forvarmede ovn i 20 minutter, eller til ydersiden af auberginerne begynder at se rynkede ud. Skru dernæst ovnen ned på 80 grader
- Placér auberginerne i en stor skål og dæk dem til. Lad dem stå i 15-20 minutter, til de er kølet lidt af, og man kan røre dem uden at brænde sig.
- Skræl auberginerne med hænderne og riv ‘kødet’ i lange strimler. Saml dem alle i et ovnfast fad og krydr med en dry-rub efter eget valg. Vend auberginernestrimlerne i dry-rubben, til de er helt dækket og antager en let orange farve.
- Bag auberginestrimlerne i 40-50 minutter, til de begynder at tørre lidt ud. Øg ovnens temperatur til 120 grader
- Hæld din valgte BBQ-sauce ud over auberginestrimlerne og vend dem, til BBQ-saucen er jævnt fordelt. Bag auberginestrimlerne i ydeligere 15 minutter.
- Serveres på burgerbolle og kan evt. toppes med spicy slaw.
LEAVE A COMMENT