Æblecrumble
Æblecrumble
Dette er en lækker opskrift på æblecrumble, der har den samme nostalgiske smag, som vi kender fra den klassisk crumble, men også får ekstra smag fra Tajin Seasoning.
Ingredienser
Æblemos
10 æbler, skrællet og skåret i både
Saft og skal af 1 citron
1/2 tsk stødt kanel
1 tsk vaniljesukker
1-2 dl sukker
1-2 dl vand
Salt
Æble Crumble
1-2 tsk Tajin Seasoning
100-200 gr smør
1-2 dl hvedemel
1-2 dl havregryn
1 dl sukker
1-2 tsk vaniljesukker
1 håndfuld mandler, grofthakket
Fremgangsmåde
Æblemos
- Kog æbler med citronskal, sukker, vaniljesukker og vand, krydr med salt. Lad æblerne koge i 15-20 minutter, eller til æblerne er helt møre.
- Tilføj æblerne til en blender og puls, til der har dannet sig en jævn æblemos. Tilføj citronsaft til æblemosen og krydr med Tajin Seasoning.
Æblecrumble
- Forvarm din ovn til 180 grader
- Bland hvedemel, havregryn, sukker, vaniljesukker, mandler samt Tajin Seasoning til alt er jævnt fordelt. Tilføj smørret og smuldr det i, til der dannes klumpler.
- Hæld al æblemosen i bunden af et ovnfast fad og top med crumble. Bag din æblecrumble i ovnen i 45 minutter og servér straks herefter. Spis æblecrumblen med cremefraiche eller en kugle vaniljeis.
LEAVE A COMMENT