Fajita
Fajita
Fajita er navnet på en klassisk, mexicansk ret, som er ideel at lave til taco tuesday og er en perfekt måde at opgradere sin aftensmad på.
Ingredienser
6 – 8 små majstortillaer
1 tsk chilipulver
450 gr kyllingekød, skåret i strimler
1/2 løg, finthakket
1 rød peberfrugt, skåret i strimler
4 forårsløg, finthakket
1 – 1/2 tsk tørret oregano
1 1/2 tsk spidskommen
1/2 tsk paprika
1 tsk hvidløgspulver
4 spsk smagsneural olie
Saft af 1/2 lime
Mulige toppings: guacamole, revet cheddarost, salsa, syltede rødløg og cremefraiche.
Fremgangsmåde
- Bland olie, limesaft og krydderier sammen, til der opnås en ensartet marinade. Vend kyllingekødet i marinaden og lad det hvile tildækket i køleskabet i 1-2 timer.
- Sauter peberfrugt samt løg i en støbejernspande og sæt det til side.
- Dryp kyllingen af og steg kyllingekødet i en støbejernspande. Tilføj grøntsagerne til panden og steg pandens indhold i ydeligere 5-6 minutter.
- Varm tortillaerne i et kort øjeblik, så de er nemmere at håndtere. Tilføj en skefuld af fyldet til hver fajita og top med de ønskede toppings (se vores forslag under ingredienserne)
LEAVE A COMMENT