Chocolate Fudge
Chocolate Fudge
Denne opskrift på Chocolate Fudge er lavet med klassiske, gode ingredienser, men bliver også krydret med mexicanske smage som kanel samt chipotle. Desserten er perfekt at servere med te, kaffe eller noget varmt og vil med sikkerhed blive en storfavorit blandt familie og venner.
Ingredienser
1/2 – 1 hele chipotle chili, halveret og udkernet
100 – 150 gr mørk chokolade, finthakket
1 kanelstang
1 1/2 dl kondenseret mælk
1/2 dl fløde
1 dl mælk
5 dl sukker
2 spsk smør
Fremgangsmåde
- Hæld mælk og fløde i en gryde og tilføj kanel samt chipotle. Lad grydens indhold simre (ikke koge) i nogle minutter, så mælken får mulighed for at kunne optage den krydrede smag. Sluk for varmen og lad gryden med mælk stå af varmen i 10 – 15 minutter.
- Sæt gryden tilbage over lav varme og tilføj sukker samt salt til gryden. Rør i gryden, til alt er opløst, og fjern dernæst chilistykkerne samt kanelstangen.
- Fjern gryden fra varmen og tilføj smør samt chokolade til gryden. Rør, til chokoladen er smeltet og komplet inkorporeret i mælken.
- Lad chokoladeblandingen stå i et par minutter, til blandingen begynder at tykne.
- Beklæd et fad med bagepapir og hæld chokoladen over. Drys med groft salt over din fudge, inden du sætter den i køleskabet. Lad den hvile i køleskabet i et par timer.
- Skær din fudge ud i mindre stykker og servér.
LEAVE A COMMENT