Tomattoast med ricotta
Tomattoast med ricotta
Dette er en opskrift på en lækker tomattoast med hjemmelavet ricottaost, som vil udgøre den perfekte forret eller amuse bouche. Den hjemmelavede ost er en nem måde at bruge den ekstra mælk i køleskabet på og samtidigt skabe en smagfuld ost. Det at kombinere den sødlige ost med de syrlige tomater skaber en smagfuld forret.
Ingredienser
Ricotta
1/2 tsk chipotle salt
Saft af 1 citron
1 l mælk
Tomattoast
1 baguette, skåret ud i stykker
1 helt hvidløg
Et par stilke cherrytomater, halverede
1 skalotteløg, finthakket
1 bundt frisk basilikum, hakket
Salt og peber
Fremgangsmåde
Ricotta
- Opvarm mælken i en pande ved medium varme og rør chipotlesaltet i mælken. Sørg for, at mælken ikke brænder på.
- Brug et termometer og tjek mælkens temperatur
- Tilføj citronsaft til mælken og rør let, så citronsaften bliver jævnt fordelt. Mælken skal gerne begynde at danne små klumper i toppen, hvilket kommer til at udgøre ricottaen.
- Fjern panden fra varmen og dæk den til med et låg. Lad ricottaosten stå tildækket i 20 minutter.
- Separér osten fra mælken, den skulle gerne flyde i toppen. Tilføj det til en skål dækket med et osteklæde.
Tomattoast
- Forvarm din ovn til 200 grader
- Skær toppen af hvidløget af og dryp med olivenolie. Dæk siderne til med aluminiumsfolie og bag hvidløget i den forvarmede ovn i 20 minutter.
- Tilføj cherrytomater, skalotteløg samt olivenolie til en skål og krydr det med salt og peber. Overfør grøntsagerne til en bageplade og lad dem bage i 20 minutter.
- Tilføj den hjemmelavede ricottaost til en foodprocessor sammen med ovnristede hvidløg, olivenolie samt salt og peber. Puls osten, til alt er jævnt fordelt.
- Dryp lidt olivenolie over hver skive baguette og rist skiverne i et par minutter i ovnen.
- Byg dine tomattoasts: Start med et lag af ricotta ost, så tomater og afslut med et lille drys chipotlepulver.
LEAVE A COMMENT