Saltkaramelsauce
Saltkaramelsauce
Dette er en opskrift på en stærk saltkaramelsauce, som er ideel til at tilføje på isdesserter, på popcorn og generelt i det generelle søde køkken. Opskriften er nem at lave og smager fantastisk godt. Saucen vil kunne holde sig i et par uger, hvis den får lov til at stå køligt.
Ingredienser
2 spsk Franks RedHot Sauce
100 gr smør
4 dl sukker
1 dl fløde
1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Varm sukkeret op ved medium varme og sørg for at røre konstant i det. Sukkeret vil begynde med at klumpe sammen og senere danne en gylden tyk karamel. Pas på, at karamellen ikke brænder på.
- Tilføj smørret til panden, når al sukkeret er smeltet, og rør, til alt er jævn fordelt. Hvis karamellen begynder at skille, skal du fjerne gryden fra varmen og røre konstant i gryden, til karamellen samler sig igen.
- Lad karamellen stå ved lav varme i omkring 1 minut uden at røre i panden.
- Tilsæt gradvidst fløden til karamellen under konstant omrøring. Lad karamellen simre i ydeligere 1 minut, til saucen tykner let.
- Fjern gryden fra varmen og tilføj dernæst salt samt Franks RedHot Sauce. Lad saucen afkøle inden brug.
- Karamellen hældes på et rengjort glas og gemmes et køligt sted.
LEAVE A COMMENT