Espresso Potato Skins
Espresso Potato Skins
Kartoffelskind eller ‘Potato skins’ er en af de amerikanske klassikere, som man ofte kan finde på menuen i flere amerikanske restauranter. ‘Potato skins’ bliver typisk serveret som forret eller en lækker snack. Ideen er at koge, udhule og fylde kartofler med forskelligt fyld såsom cheddarost og bacon. Der findes ikke en klar historie for, hvordan ‘Potato skins’ blev til. En forklaring er, at restauranter ville finde en måde at mindske madspild på ved at anvende hele kartoflen i stedet for at smide skindet ud, når de f.eks. skulle lave kartoffelmos.
Idag findes mange versioner af den amerikanske klassiker. Dette er vores bud på, hvordan vi mener, at den skal tilberedes. I opskriften på Espresso Potato Skins bruges Lane’s Ancho Espresso Rub, som normalt anvendes til at krydre kød med. Lane’s Ancho Espresso Rub giver en let smag af kaffe, hvilket afviger fra traditionelle rubs og giver en unik oplevelse med dybere smagsnuancer. Sammen med osten og cremefraichen giver Lane’s Ancho Espresso Rub nyt liv til den amerikanske klassiker, og vi anbefaler varmt at prøve opskriften af!
Ingredienser
4 store bagekartofler
2 1/3 dl cremefraiche
2 1/2 dl revet cheddarost
1 spsk Lane’s Ancho Espresso Rub
Forårsløg
Stegt bacon, hakket
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Prik et par gange i hver af kartoflerne med en gaffel og krydr kartoflerne med salt og peber
- Bag kartoflerne i 1-1,5 time, eller til kartoflerne er bløde
- Lad kartoflerne køle af. Split kartoflerne på langs og udhul dem en smule.
- Bland cremefraichen, baconen og Lane’s Ancho-Espresso Rub i en skål.
- Fyld de udhulede kartofler eller ‘Potato Skins’ med cremefraicheblandingen.
- Top hver af kartoflerne med cheddarost og bag kartoflerne, til osten er smeltet.
- Server med lidt hakket forårsløg på toppen
Tip: Server Espresso Potato Skins med et godt stykke kød, som du krydrer med Lane’s Ancho Espresso Rub. Det vil være med til at skabe et lækkert og sammenhængende måltid. Se blandt andet opskriften på Lane’s Espresso Pork Chops.
LEAVE A COMMENT