Chile Relleno – friture
Chile Relleno – friture
Chili Relleno er en meget populær mexicansk ret, som kommer i mange forskellige variationer.
Det er en klassisk ret, som ifølge Wikipedia kan spores næsten 200 år tilbage til byen Puebla syd for Mexico City.
Chili Relleno betyder løst oversat “fyldt chili”, og de vigtigste komponenter i retten er en chili af en passende størrelse som fyldes med fyld efter eget valg, og derefter tilberedes – enten i ovnen eller friturestegt. Det er en ret, som er rigtig sjov at eksperimentere med, og har man først lavet den én gang får man lyst til at sætte den på menuen igen kort efter.
Chilihouses version af Chili Relleno er vist med både en traditionel version og en vegansk version.
Traditionel
Ingredienser
En dåse Poblano Chili
2 æg
100 gr mel
1 tsk bagepulver
250 gr ost (enten bøffel mozzarella eller cheddar)
Fritureolie
Fremgangsmåde
Skyl poblano chili og skær et langt snit igennem én af siderne.
Pisk bagepulver og æggeblommer sammen i en skål. I anden skål pisk æggeblommer helt stive og fold æggehviderne forsigtigt ind i æggeblommeblandingen, så du får en luftig friture dej.
Fyld ost ind i Poblano chilierne.
Vend den fyldte chili i mel og bank nænsomt lidt på siden for at ryste overskydende mel af. Dyp herefter chili i æggeblandingen og lad den dryppe af over skålen.
Frituresteges ca. 3-5 minutter på hver side indtil de er gyldne på hver side.
Vegansk
Ingredienser
En dåse Poblano Chili
100 gr mel
100 gr grahamsmel
1 mørk øl
1 tsk bagepulver
250 gr vegansk ost
Fritureolie
Fremgangsmåde
Skyl poblano chili og skær et langt snit igennem én af siderne.
Tør chili på et stykke køkkenrulle så de er helt tørre på ydersiden.
Bland bagepulver og hvedemel sammen i en skål. Hæld en mørk øl overblandingen, så du får en luftig frituredej.
Fyld ost ind i Poblano chilierne.
Vend den fyldte chili i grahamsmel og bank nænsomt lidt på siden for at ryste overskydende mel af. Dyp herefter chili i din frituredej og lad den dryppe af over skålen.
Frituresteges ca. 3-5 minutter på hver side indtil de er gyldne på hver side
Serveres med en tomatsalsa eller salsa verde.
Disse chile rellenos er også perfekte i en burrito sammen med frijoles refritos, så det er bare om at komme igang!
LEAVE A COMMENT