Chili nødder – Chilihouse version
Chili Nødder
Vores version af en spicy snack, som passer rigtig godt til en kold øl eller en drink. Der er -rigtig – mange variationer over temaet med en kombination af chili og nødder. Man kan bruge flere forskellige typer af nød – eks. mandler, cashewnødder eller jordnødder, og man kan bruge forskellige typer af chili. Chilien kan vælges ud fra smag eller ud fra styrke, og man kan også variere, så man enten bruger chilipulver eller chiliflager eller bruger en hot sauce. Endelig har de fleste ristede nødder også en note af salt, så det anbefaler vi også at tilføje – enten som salt eller som soya (for en lidt dybere smag, der også har umami)
Det er bare om at prøve sig frem indtil man har fundet en version, som falder i éns smag.
I denne version, som er let og hurtig at lave bruger vi mandler med hinde. Hvis man gerne vil en jævn overflade på mandlerne, så kan man smutte dem.
Ingredienser
250 gr mandler
Salt
Fremgangsmåde
Varm en pande op til middel varme og rist mandlerne i et par minutter indtil de bliver let sprøde.
Tilføj 2-3 spsk. Lousiana Crystal – Xtra Hot og drys med salt. Rør kontinuerligt indtil al hot saucen er blevet fordelt på mandlerne og panden er blevet helt tør.
LEAVE A COMMENT