Grøn Thai Curry
Grøn Thai Curry
Grøn Thai Curry har det oprindelige, thailandske navn kaeng khiao wan, som kan oversættes direkte til sød, grøn curry. Den har ikke fået navnet efter smagen af karryen, men efter den farve, man opnår ved at kombinere friske grønne chilier og kokosmælk, hvilket giver en cremet, mild grøn farve, som kaldes ‘sweet green’. Med denne opskrift laves alting fra bunden, og selvom det måske tager lidt længere tid, så gør smagen, at det er det hele værd.
Ingredienser
Karrypasta
4 serrano-chilier
1-2 skalotteløg, finthakket
2 spsk frisk ingefær, revet
1 bundt koriander
1 spsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
1 tsk sorte peberkorn
2 tsk sojasauce
Saften af 1 lime
Skal fra 2 limes
Salt og peber
Thai Curry
400 gr kyllingebryst, skåret i mundrette stykker
250 gr sukkerærter
1 – 2 auberginer, skåret i tern
2 1/2 dl hønseboullion
1 bundt thai basilikum – kan udskiftes med en bladning af basilikum og mynte
3 dl sukker
1 ds kokosmælk
2 tsk fiskesauce
2 tsk sukker
Skal og saft af 1/2 lime
Fremgangsmåde
- Tilføj alle ingredienserne fra karrypastaen til en blender og puls, til ingredienserne er jævnt blendet.
- Hæld blenderens indhold i en varm pande og steg det i nogle minutter, til det begynder at tørre ud.
- Tilføj hønseboullion samt kokosmælk til panden og rør, til karrypastaen opløses, og du står tilbage med en ensartet sauce. Tilføj fiskesauce samt sukker til panden og krydr med salt.
- Tilsæt limeskal til panden og lad pandens indhold simre.
- Tilføj kyllingestykker til panden og skru op for pandens varme. Lad karryen simre i 7-8 minutter. Tilføj dernæst auberginestykker til panden og lad det simre i ydeligere 5 minutter.
- Smag karryen til med salt og fiskesauce.
- Tilføj sukkerærter til karryen og lad den simre i et par minutter. Tilsæt thai-basilikum samt limejuice til panden og lad karryen reducere let.
- Servér karryen straks sammen med kogte ris
LEAVE A COMMENT