Bananketchup
Bananketchup
Bananketchup er en filippinsk ketchup lavet på modne bananer, eddike og massere af krydderier. Ketchuppen får naturligt en let brunlig farve og blev typisk farvet rød med lidt frugtfarve. Denne filippinske dipping-sauce har sin oprindelse tilbage omkring anden verdenskrig, hvor filippinerne oplevede tomatmangel på grund af krigen, og deres løsning var at begynde at lave ketchup af bananer.
Ingredienser
1 syltet jalapeño, finthakket
2 tsk revet frisk ingefær
1/4 tsk stødt allehånde
1/2 tsk gurkemeje
4 modne bananer, maste
3 – 5 fed hvidløg, presset
1 dl hvidvinseddike
1 spsk tomatpure
1 spsk sojasauce
1 løg, finthakket
2 spsk honning
2 spsk rom
2 spsk olie
Salt og peber
Vand
Evt. Rød frugtfarve
Fremgangsmåde
- Steg løg på en varm pande, til de er bløde og lidt gennemsigtige. Tilføj hvidløg, ingefær, gurkemeje og allehånde til panden og fortsæt med at røre i panden, til dens indhold begynder at blive aromatisk.
- Tilføj bananer, eddike, honning, rom, tomatpure og sojasauce til panden og bring pandens indhold i kog. Skru ned for pandens temperatur og dæk panden til. Lad pandens indhold simre i et kvarter og sørg for at røre med jævne mellemrum.
- Tilføj pandens indhold til en blender og lad blenderen køre i et par minutter, til saucen er ensartet og cremet. Tilføj eventuelt nogle dråber af rød frugtfarve, til ketchuppen får en rødlig kulør, så det begynder at ligne traditionel ketchup.
LEAVE A COMMENT