Lava Kage
Lava Kage
‘Lava cake’ eller lavakage har vundet en plads på restauranters menuer verden over. Med sin flydende kerne overvældes sanserne af smagen af kraftig mørk chokolade, hvilket for de fleste gør denne dessert til en sand vinder. Denne version er inspireret af mexicansk varm kakao og er krydret med chilipulver og kanel, hvilket bidrager med et fedt, krydret udtryk til den populære dessert.
Ingredienser
100 gr mørk chokolade
1 tsk chipotle pulver
4 spsk sukker
125 gr smør
2 æggeblomme
2 æg
1 tsk kanel
1 knsp cayennepeber
Kakaopulver
Flormelis
Fremgangsmåde
- Forvarm din ovn til 200 grader
- Smør et par muffinforme og sigt kakaopulver over hver af formene.
- Opvarm smør og mørk chokolade over et vandbad, til chokoladen næsten er smeltet
- Pisk æg, æggeblomme og sukker sammen, til æggemassen bliver tyk. Vend gradvidst chokolade, hvedemel, chipotle pulver samt cayennepeber i.
- Fordel dejen i muffinformene og bank formene let mod et bord for at undgå luftbobler. Bag lavakagerne, til ydersiden af kagerne er tilberedte, mens midten stadigvæk er flydende.
- Sigt lidt flormelis over lavakagerne og servér dem eventuelt med en kugle vaniljeis.
LEAVE A COMMENT