Kimchi Fried Rice
Kimchi Fried Rice
Kimchi Fried Rice er en populær risret, som tager brug af koreansk kimchi, der giver de stegte ris en balanceret og stærk smagsprofil. Retten er meget populær og kan nemt varieres med rester af grøntsager, man har tilbage i sit køleskab. Kimchi kan købes i mange supermarkeder, men vi har også lavet en opskrift på det, som er nem og lige til at gå til.
Ingredienser
1 spsk Chu-chum eller Toftegaard Hot
1 1/2 dl Kimchi
3 1/2 dl jasminris
100 gr shitakesvampe eller champignoner, hakket
2 forårsløg, skåret i tynde skiver
1 – 2 gulerødder, skåret i strimler
1 bundt kål, finthakket
4 æg
2 spsk soyasauce
1 spsk sesamolie
3 – 5 hvidløgsfed, finthakket
1 – 2 løg, finthakket
1 spsk frisk ingefær, finthakket
Salt og peber
Evt. sorte sesamfrø, og fintskåret nori
Fremgangsmåde
- Kog jasminris efter pakkens anvisninger – sæt det til side.
- Pisk soyasauce, sesamolie, saft af kimchi og Chu-chum sammen i en skål.
- Steg hvidløg, løg samt ingefær på en stegepande, til løgene bliver let gennemsigtige, hvilket vil tage omkring 2-3 minutter.
- Tilføj kimchi, svampe og gulerødder til panden. Rør fortsat, til svampene er møre. Tilføj dernæst ris, kål og den sammenblandede sauce til panden
- Server straks og top med finthakket nori, sesamfrø og et spejlæg.
LEAVE A COMMENT