Amerikanske Pandekager
Amerikanske Pandekager
De første versioner af pandekager siges at være opstået allerede i 1500-tallet, men de blev for alvor en standard i 1900-tallet. Dette er opskriften på amerikanske pandekager, hvor den mest essentielle forskel mellem dem og de traditionelle, danske pandekager er tykkelsen og luftigheden. Denne tykkere, hævede pandekage er blevet en standard til brunch i USA såvel som flere steder i Danmark. Dette er en opskrift på luftige, amerikanske pandekager, som tager dem til et højere niveau ved at kombinere dem med en spicy Cholul-ahornsirup.
Ingredienser
Spicy afhornsirup
1 – 2 tsk Cholula Hot Sauce
1 dl ahornsirup
Pandekager
300 gr hvedemel
4 tsk bagepulver
4 dl mælk, gerne kærnemælk
50 gr smør, smeltet
2 tsk vaniljesukker
1 æg
Salt
Fremgangsmåde
Sirup
- Vend ahornsirup sammen med Cholula Hot-Sauce og sæt det i køleskabet indtil brug
Pandekager
- Bland mel, sukker, bagepulver og salt sammen. Lav en fordybning i melblandingen – hæld mælk, smeltet smør, vaniljesukker og et æg i fordybningen.
- Pisk gradvidst mælkeblandingen i melblandingen og rør, til alt er jævnt fordelt. Sørg for, at der ikke er nogle klumper.
- Varm panden op med lidt smør og tilføj en smule af dejen til panden. Vent, til pandekagerne hæver en smule, før du vender dem.
- Servér din stak af pandekager med lidt bær og din cholula-sirup.
LEAVE A COMMENT