Skaldyrsgumbo
Skaldyrsgumbo
Denne opskrift er på en klassisk skaldyrsgumbo, som man finder den i Lousiana. Krydderierne fra Cajun’s Choice, som bruges i opskriften, giver den mest optimale og autentiske smagsoplevelse af Louisiana.
Ingredienser
2 spsk Cajun’s Choice Blackened Seasoning
3 spsk Cajun’s Choice – Shrimp, Crab and Crawfish Boil
1 ds hakkede tomater
2 tsk hvidløgspulver
1 l grøntsagssboullion
1 1/2 spsk Worcestershire-sauce
2 laurbærblade
175 gr smør
3-4 hvidløgsfed, finthakket
2 løg, finthakket
1-2 stilke selleri
1-2 røde peberfrugter, hakket
450 gr rengjorte rejer
3 1/2 dl krabbekød
12 østers
500 gr kogt ris
Fremgangsmåde
- Tilføj smør til en gryde og smelt det ved jævn varme. Steg løg, hvidløg, selleri og peberfrugt i samme gryde.
- Deglacér gryden med et skvæt hvidvin og krydr grydens indhold med Cajun’s Choice Blackened Seasoning samt Cajun’s Choice – Shrimp, Crab and Crawfish Boil. Lad grydens indhold stege i ydeligere 5 minutter.
- Tilføj hakkede tomater, laurbærblade samt Worcestershire-sauce og skru ned for grydens varme.
- Tilføj boullion til gryden og bring grydens indhold i kog. Skru ned for varmen og lad grydens indhold simre i 45 minutter.
- Tilføj østers, rejer og krabbekød til gryden – lad det kun simre i 5 minutter og servér over ris.
LEAVE A COMMENT