Kimchi
Kimchi
Kimchi er fermenteret kål med smæk på smagene fra det asiatiske køkken. Kimchi bliver ofte serveret som tilbehør til et større måltid, men kan også bruges som en af hovedingredienserne i retter, eksempelvis “kimchi fried rice”. Det er desuden godt at servere sammen med sushi ligesom med ingefær og wasabi.
Ingredienser
2 spsk Chu-chum
800 gr kål (kinakål eller savoykål), skåret i strimler
100 gr salt
4 forårsløg, skåret i skiver
2 – 3 spsk revet frisk ingefær
5 – 6 fed hvidløg, finthakket
1 – 2 radiser, skåret i tynde skiver
1 dl risvineddike
1/2 dl vand
2 spsk soyasauce
1 spsk sukker
Fremgangsmåde
- Fyld en skål med kålstrimlerne og tilføj al saltet. Masser kålen med saltet, til kålen begynder at blive let blød, og dæk derefter skålen til med et viskestykke. Skyl efterfølgende kålen og hæld dernæst al vandet af.
- Tilføj risvineddike, vand, hvidløg, ingefær og soyasauce til et højt glas. Blend det sammen, til der dannes en ensartet sauce. Rør sukker samt Chu-chum sammen, til du opnår det ønskede niveau af spice.
- Tilføj saucen til skålen med grøntsager og masser det sammen. Brug gerne handsker for at undgå senere at få chili i øjnene.
- Fyld et lufttæt glas med grøntsagerne og lad det stå et mørkt sted ved stuetemperatur.
- Spis din kimchi straks eller lad den stå og fermentere. Den kan stå i op til 14 dage. Husk at tjekke glasset hver dag, og når du har opnået den ønskede smag, kan du sætte det i køleskabet.
LEAVE A COMMENT