Barbacoa
Hjemmelavet Barbacoa
Opskriften er til 4-5 mennesker
Barbacoa er navnet på tilberedningsmetoden, hvorpå du tilbereder kødet til dine burritos. Traditionelt blev det røget og stegt over lav ild i mange timer, men hvor man idag opnår et fantastisk resultat ved at lade kødet simre i mange timer, indtil det bliver, mørt, lækkert og vanedannede.
Ingredienser
1-1.5 kg kød – oksespidsbryst, lammeskulder el. svineskank – skåret i store tern
1-2 glas Ancho Paste
1-2 breve Barbacoa Seasoning
3-4 fed hvidløg
500 ml okseboullion
1-2 kanelstænger
2 laurbærblade
Vand
Fremgangsmåde
- Varm forsigtigt olie op i en dyb gryde over medium varme. Tilsæt de hakkede hvidløg og sauter, indtil de bliver aromatiske.
- Brun kødet, indtil det får en flot skorpe, uden at blive helt gennemstegt. Tilsæt Ancho Paste og Barbacoa Seasoning til kødet og rør, indtil det er jævnt fordelt.
- Hæld oksebouillon i gryden, så kødet er fuldstændig dækket. Hvis bouillonen ikke er nok, tilsættes vand til gryden. Tilsæt også kanelstænger og laurbærblade.
- Bring grydens indhold i kog og skru derefter ned for varmen, så det simrer ved lavt niveau.
- Dæk gryden med et låg og lad det hele simre i 3-4 timer (eller indtil kødet er mørt og kan trækkes fra hinanden med en gaffel). Hold øje med gryden og tilsæt ekstra vand om nødvendigt.
- Fjern kødet fra gryden og riv det fra hinanden med to gafler. Server kødet i tacos, sandwich eller burritos.
LEAVE A COMMENT