Khachapuri
Khachapuri
Khachapuri er en lækker, traditionel georgisk delikatesse, der typisk bliver beskrevet som et ostebrød eller en ‘cheese boat’. Selve retten er det georgianske svar på pizza: er et fladbrød toppet med forskellige typer af ost og æg.
Ingredienser
Khachapuri-dej
2 dl mælk
2 dl vand
2 tsk sukker
10 gr gær
6 dl hvedemel
Olivenolie
Salt
Fyld
2 kugler mozzarella
200 gr fetaost
3 æg
Ajika sauce
2-3 spsk Fat Cat – Cat in Heat eller anden tomatbaseret hot-sauce
2 ds hakkede tomater
1 rød peberfrugt
5 fed hvidløg, finthakket
1 tsk tørret bukkehorn
Salt
Fremgangsmåde
Khachapuri-dej
- Lun mælk og vand i en gryde. Rør dernæst smulret gær i gryden sammen med sukkeret og lad det hvile i et par minutter.
- Bland hvedemel og salt sammen i en seperat skål.
- Vend gradvidst mælkeblandingen sammen med hvedemelen og ælt ingredienserne sammen. Tilføj olivenolie til dejen og fortsæt med at ælte, til den bliver elastisk.
- Form dejen til en kugle og dæk den til med plastiskfolie. Lad dejen stå lunt i 1-2 timer, eller til den har opnået dobbelt størrelse. Ælt dejen i få minutter og lad den hæve i endnu 1/2 time.
Khachapurri
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Opdel dejen i tre lige store dele og form dem til ovaler (se billedet som reference).
- Fordel osten ligeligt og bag dine Khachapurris i den forvarmede ovn i 25 minutter. Lav en fordybning i midten af hver Khachapurri og tilføj et æg i hver fordybning. Bag hver Khachapurris i ydeligere 5 minutter og server dem med Ajika-sauce.
Ajika sauce
- Tilføj alle ingredienserne til en blender og smag saucen til med salt, peber og Fat Cat – Cat in Heat.
LEAVE A COMMENT