Hjemmelavet Harissa
Hjemmelavet Harissa
Harissa er en chilisauce, som kommer fra Nordafrika og typisk bruges som en dip, en marinade eller hvis man ønsker at tilføje lidt ekstra god smag til gryderetter. Denne opskrift på hjemmelavet harissa giver en ekstra god dybde af smag og er fantastisk nem at lave.
Ingredienser
5 tørrede New Mexico chilier
4 tørredeDe Arbol Chilier
1 tsk paprika
1 – 2 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
Saft af 1/2 citron
4 hvidløgsfed, presset
1/2 spsk hvidvinseddike
1 spsk tomatpure
2 – 3 spsk olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tilføj de tørrede chilier til en skål og lad dem opbløde i 20 minutter i kogende vand.
- Skær stilkene af og tilføj chilierne til en blender.
- Tilføj paprika, spidskommen, stødt koriander, citronsaft, hvidløg, eddike, tomatpure, olivenolie og krydr med salt samt peber. Blend, til alle ingredienserne danner en ensartet, stærk rød sauce. Hæld din harissa på rengjorte glas og lad smagene trække i køleskabet, så de blive mere intense.
LEAVE A COMMENT