Mexicansk chilisauce
Mexicansk chilisauce
Denne opskrift er på en nem, hjemmelavet mexicansk chilisauce, som tager brug af Chile De Arbol og Guajillo chili, som bestemt ikke er ukendte i mexicansk madlavning. Kombinationen af de mexicanske chilier såvel som de ovnristede grøntsager giver chilisaucen en røget smag med et kick. Saucen går godt med lækre retter fra det mexicanske køkken såvel som tilbehør til burgers, pizzaer eller lignende.
Ingredienser
2 store tomater, skåret i skiver
1/2 løg, skåret i skiver
2 dl olie
4 fed hvidløg
1 dl Chile De Arbol, grofthakkede
1 Guajillo Chili, grofthakket
1/2 dl æblecidereddike
1/2 dl vand
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Forvarm din ovn til 200 grader.
- Spred de skiveskårne løg og tomater på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld lidt olie ud over grøntsagerne og bag dem i den forvarmede ovn i 10 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
- Steg hvidløg og de tørrede chillier, til hvidløget brunes, og chilierne begynder at blive aromatiske.
- Tilføj pandens indhold til en blender sammen med den resterende olie. Tilsæt desuden æblecidereddike, vand, salt og peber. Tilføj de ovnristede grøntsager og puls saucen, til den når en ensartet og cremet konsistens.
- Hæld saucen på lufttætte glas og lad den hvile i køleskabet. Servér chilisaucen med tacos, burritos, nachos eller til klassiske mexicanske retter.
LEAVE A COMMENT