Nam Prik Pao
Nam Prik Pao
Nam Prik Pao er en autentisk thailandsk dipping-sauce, som er et must-try, hvis man har lyst til at udforske smagene fra det thailandske køkken. Dipping-saucen bør serveres med Nam Pla Prik, som er en frisk, thailandsk dipping-sauce og vil komplimentere Nam Prik Pao rigtig fint.
Ingredienser
3 spsk Arbol Pulver
1 tsk tamarind paste
1/2 tsk rejepasta
2 spsk fiskesauce
3 spsk farin
5 fed hvidløg, presset eller finthakket
1-2 skalotteløg, finthakket
Saft af en lime
Salt og peber
Vand
Fremgangsmåde
- Opvarm olie på en stegepande og tilføj presset hvidløg samt hakkede skalotteløg.
- Steg hvidløg og skalotteløg i et par minutter, til de får en let gylden kulør.
- Fjern skalotteløg samt hvidløg fra panden og sæt det til side. Lad det køle af.
- Tilføj chilipulver, rejepasta, fiskesauce, tamarind-paste, limejuice og vand til en blender. Tilsæt dernæst de stegte skalotteløg og hvidløg til blenderen og puls, til det hele når en ensartet konsistens.
- Tilføj blenderens indhold til en varm pande og steg det i få minutter. Løs saucen op med lidt vand og fortsæt på den måde, til saucen får den ønskede konsistens.
- Smag saucen til med fiskesauce og sukker for at opnå den rette balance.
LEAVE A COMMENT