Enchiladas med refried beans
Enchiladas med refried beans
Enchiladas er en klassisk mexicansk ret, som enhver bør kende. Retten består ganske enkelt af tortillaer fyldt med bønner, oksekød eller kylling – Enchiladas bliver afslutningsvist dækket af sovs og ost, før retten bages. I denne opskrift foreslår vi at bruge Refried Beans fra Isadora og Valentina Hot Sauce, som er med til at skabe en autentisk og lækker smagsoplevelse. Man kan med fordel forberede enchiladas og fryse dem ned til senere.
Ingredienser
Enchiladasauce
4 spsk mel
5 spsk olivenolie
1 spsk chilipulver
1 tsk spidskommen
1 tsk hvidløgspulver
1/2 tsk oregano
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel
3 spsk tomatpure
2 tsk eddike
5 dl grøntsagsboullion
Smag til med peber og Valentina Hot Sauce
Enchiladas
1-2 spsk Valentina Hot Sauce
1/2 pk Refried Beans
1 peberfrugt, skåret i mundrette stykker
1-2 løg, finthakket
2-4 fed hvidløg, finthakket
500 gr hakkekød
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1-2 tsk spidskommen
1-2 tsk paprika
1-2 tsk oregano
1 tsk cayennepeber
400-500 gr revet ost (cheddar, mozzarella eller lignende – vi brugte revet tex mex-ost fra Karolines køkken)
Muligt fyld: Majs, bønner og baconstykker
Fremgangsmåde
Enchiladasauce
- Varm olivenolie op på en pande og tilføj hvedemel. Rør blandingen, til du opnår en ensartet konsistens.
- Tilføj alle krydderierne til panden, og når krydderierne begynder at blive aromatiske, så tilføj tomatpureen.
- Rør gradvist grøntsagsbouillonen i. Du skal stå tilbage med en ensartet sauce uden klumper.
- Lad saucen simre, til den begynder at tykne. Rør afslutningsvis eddike og lidt peber i saucen – smag til med Valentina Hot Sauce
- Sæt den færdige enchiladasauce til side
Enchiladas
- Steg løg og hvidløg i en pande, til de er let gennemsigtige
- Tilføj hakkekødet og peberfrugten til panden og brun dem let
- Tilføj Refried Beans, krydderier, lidt af enchiladasaucen samt skvæt af Valentina Hot Sauce
- Vend eventuelt med lidt majs og stegt bacon
Samling
- Klargør et ovnfast fad ved at fordele lidt af enchiladasaucen i fadet
- Læg lidt af fyldet på en tortilla og drys med lidt af den revne ost. Luk tortillaen til og placér den i det ovnfaste fad. Gen processen, til du ikke har mere fyld, eller der ikke er mere plads i fadet.
- Hæld den resterende enchiladasauce over. Fordel resten af osten dine enchiladas.
- Bag det først i den forvarmede ovn i 10 minutter, mens fadet er dækket med aluminiumsfolie. Fjern dernæst folien og bag dine enchildadas i ydeligere 10 minutter, til osten er let sprød og gylden.
- Servér med skiveskårne jalapenos, cremefraice, Valentina Hot Sauce og eventuelt Spicy Guacamole.
LEAVE A COMMENT