Basilikumspesto
Basilikumspesto
Basilikumspesto er en traditionel, italiensk sauce bestående af frisk basilikum, revet parmesanost og massere af god olivenolie. Pestoen går fantastisk godt som sandwichspread, som sauce i en god pastaret eller som topping på røræg. Denne opskrift på pesto afviger fra den traditionelle basilikumspesto ved at få et spicy kick fra serrano-chili.
Ingredienser
1 – 2 syltede serrano chilier
3 – 5 hvidløgsfed, finthakket
2 spsk pinjekerner, let ristet
3 spsk revet parmesanost
1 – 2 bundt frisk basilikum
1 tsk citronsaft
Olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tilføj alle ingredienserne til en blender og blend, til saucen er ensartet. Ønskes en mere flydende pesto, kan der tilføjes mere olivenolie, og hvis man vil have en tykkere pesto, kan man tilføje mere parmesanost og basilikum.
LEAVE A COMMENT