Peanut Brittle
Peanut Brittle
Peanut Brittle siges at være kommet til i 1890’erne, hvor en dame i det sydlige USA ville lave flødekarameller, men fordi hun ved en fejltagelse havde blandet brugt natron i stedet for cream of tarter, resulterede det i den ekstra knasende konsistens, som er signatur for en brittle. Denne opskrift bruger Cholula Original Hot Sauce som udover at give en fed syrlighed til din brittle også giver den gode smag af chili.
Ingredienser
2 spsk Cholula Original Hot Sauce
400 gr sukker
100 gr smør
3/4 dl majssirup
2 dl saltede peanuts
Salt
Fremgangsmåde
- Rør smør, sukker og majssirup sammen med 5 spsk vand, til alt er jævnt fordel, og al vandet er optaget af sukkeret.
- Sæt panden over lav varme og vent, til det når en gylden, mørk farve. Når din karamel har den ønskede tekstur, så rør Cholula samt salte peanuts i karamelen.
- Hæld karamellen over en bageplade beklædt med bagepapir og lad det køle ned, til karamellen hærder. Del karamellen op og servér i små stykker.
LEAVE A COMMENT