Grillede rosenkål med bacon og hvidløg
Grillede rosenkål med bacon og ovnristede hvidløg
Denne opskrift på grillede rosenkål er til dem, som skal lære præcist, hvor lækker rosenkål kan være. Smagene af bacon og hvidløg tilføjes en del lækre smage til opskriften, men ved at tilføje Lane’s Q-Nami Rub løftes retten til nye højder. Resultatet er rosenkål, som de færreste kender dem – og et perfekt tilbehør til et godt måltid. Så hvis du gerne vil overbevise dine venner, dine børn eller måske endda dig selv om det potentiale, rosenkål har, så lav denne opskrift – du vil ikke fortryde det!
Først en kort bemærkning om den første del af fremgangsmåden, som omhandler de ovnristede løg. Fremgangsmåden beskriver, hvordan man rister hele hvidløg, mens opskriften kun anvender to fed. Lav derfor gerne denne opskrift med flere komponenter, hvori nogle af fedende kan indgå, da de giver en fantastisk smag, som helst ikke skal gå til spilde.
Ingredienser
150 gr tyk bacon, skåret i mindre stykker
680 gr rosenkål
2 skalotteløg skåret i tynde strimler
2 fed ovnristede hvidløg, mast (se fremgangsmåde)
Fremgangsmåde
Ovnristede hvidløg
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Skær toppen af et helt hvidløg og sørg for, at hvidløgsfedende holdes sammen ved hvidløgets rod.
- Hæld lidt olie på toppen af det hele hvidløg.
- Bag hvidløgene i ca. 30 minutter, eller til toppene af feddene er let brune og møre.
Rosenkålene
- Steg baconen på en stegepande, til det er sprødt.
- Fjern baconen fra stegepanden og læg det i en skål.
- Tør baconfedtet af stegepanden, men gem omkring 1 tsk. af baconfedtet til senere brug.
- Steg skalotteløgene på den samme stegepande og forsæt, til skalotteløgene er let brunet. Fjern skalotteløgene fra panden og placer dem i samme skål som det stegte bacon
- Læg rosenkålene i en anden skål og krydr dem med Lane’s Q-Nami Rub samt baconfedtet fra tidligere.
- Steg rosenkålene på stegepanden, til de begynder at karamellisere. Det vil tage omkring 8-10 minutter på hver side.
- Fjern rosenkålen fra stegepanden og vend det i samme skål med baconen, det ovnristede hvidløg samt skalotteløgene. Bland det, til alle komponenterne er jævnt fordelt
LEAVE A COMMENT