Penne alla vodka
Penne alla vodka
Penne alla vodka er en populær pastaret, som består af en tomatbaseret, cremet flødesauce samt pasta penne. Der er stadig tvivl om pastarettens præcise oprindelse, men i dag den er et fast repetoire i det amerikanske-italienske køkken. Retten vandt stor popularitet i USA i 1980erne, da den blev serveret til diskotekgængere.
Ingredienser
1 dl Chu-Chum eller tomatpure
1 pk Penne pasta
2 – 3 spsk vodka
1/2 tsk chiliflager
Et par skiver bacon
1 skalotteløg, finthakket
3 – 4 hvidløgsfed, finthakket
50 gr revet parmesanost
1 dl fløde
Salt og peber
Smør
Fremgangsmåde
- Steg baconskiver, til de bliver sprøde, og skær dem i mindre stykker. Sæt det til side.
- Steg hvidløg samt skalotteløg i lidt smør og rør jævntligt i et par minutter.
- Tilføj Chu-Chum samt chiliflager til panden og rør, til alt er jævnt fordelt.
- Rør vodka i pandens indhold, vedhold den konstante omrøring og sørg for, at intet brænder på i bunden af panden. Fjern panden fra varmen.
- Kog pastaen efter pakkens anvisninger og gem omkring to deciliter af det salte pastavand, efter pastaen er færdigkogt.
- Opvarm saucen og tilføj 1/2 dl af det salte pastavand
- Tilføj parmesanost til saucen og rør, til osten er komplet smeltet.
- Vend pastaen i saucen og fortsæt, til vodkasaucen klynger til pastaen. Servér straks herefter med revet parmesanost og friske basilikumblade.
LEAVE A COMMENT