Fransk Løgsuppe
Fransk Løgsuppe
Fransk løgsuppe er en klassisk ret fra det franske køkken, som får en fantastisk, dyb smag ved, at man langtidssteger løg med rødvin og boulion. Denne version får desuden et ekstra element af chili, da Cholula Hot Sauce bidrager med syrlighed og den gode smag af chili.
Ingredienser
1 – 2 spsk Cholula Hot Sauce
3 – 4 løg, skåret i tynde skiver
5 hvidløgsfed, finthakket
2 1/2 dl oksebouillon
2 1/2 dl hønsekødsbouillon
50 – 100 gr revet Gruyere-ost
1 spsk parmesanost
1 tsk citronsaft
1 tsk mel
1 tsk frisk timian
1/2 – 1 dl rødvin
1 spsk smør
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Smelt smør i en stor gryde ved lav varme. Tilføj løg samt hvidløg til gryden og krydr det med salt og peber. Steg løgene ved lav varme i op til 90 minutter, mens du rører hver 10 minut, så løgene får lov til at karamelisere.
- Skru op for grydens varme og tilføj mel til løgene. Rør, til alle løgene er let dækket.
- Hæld rødvin i for at deglasere bunden af gryden. Tilføj Cholula Hot Sauce, citronsaft, timian og boullion til gryden og lad det hele simre i 10 – 20 minutter.
- Hæld suppen i mindre, ildfaste skåle og placér et stykke brød på toppen af skålene. Drys brødet med revet parmesanost og Gruyere.
- Tænd for grillfunktionen på din ovn og placér skålene i toppen af din ovn.
- Bag retten, til osten smelter og bruner let på toppen.
LEAVE A COMMENT