Vegetarisk Birria Tacos
Vegetarisk Birria Tacos
Denne vegetariske version af Birria Tacos laves med svampe, men kommer stadigvæk til at have den samme dybe, krydrede smag. Svampe har desuden en meget meaty konsistens, hvilket gør dem til en perfekt erstatning til kød i tacos.
Ingredienser
5 tomater
1 løg
6 fed hvidløg, revet
1 tsk spidskommen
1/2 tsk ingefær
2 tsk oregano
1 tsk timian
2 nelliker
1 kanelstang
3 spsk æblecidereddike
1 l grøntsagsboullion
900 gr blandede svampe
3 spsk olie
1 – 2 tsk hvidløgspulver
12 – 14 majstortillaer
Et bundt koriander, hakket
Skiver af lime.
Revet ost, gerne vegansk
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær stilkene af chillierne og fjern stenene fra dem. Ris dem på en tør pande, indtil chillierne bliver aromatiske.
- Bring en gryde med vand i kog og smid chillierne i vandet. Skru ned for varmen og lad vandet med chilierne simre i 10-15 minutter.
- Tilføj tomater, hakkede løg og revet hvidløg til en seperat gryde med vand. Bring gryden i kog og lad den simre i 10-15 minutter. Tilføj tomaterne, chilierne, løg og hvidløg til en blender. Puls, til der dannes en ensartet puree, tilføj dernæst æblecidereddike, 2 dl af grøntsagsboullion og alle krydderierne.
- Hæld saucen gennem en sigte over en gryde og hæld den resterende grøntsagsboullion i gryden. Lad saucen simre ved lav varme i 30-40 minutter.
- Skær svampende ud i tynde skiver og sæt dem i en stor skål. Drys med olie og krydr dem med hvidløgspulver, salt og peber.
- Mens du venter på, at saucen simrer færdigt, så steg svampene, til de bliver gyldne og gennemstegte.
- Tilføj 5 dl af saucen over svampende og lad dem simre i et par minutter.
- Dyp dine majstortillaer i saucen og steg dem kort på en varm pande. Drys med revet ost og tilføj en skefuld af svampene på toppen. Fold dine tacos, så de danner en halvmåne, og steg dem på på begge sider.
- Servér med en skål af saucen, limeskiver og eventuelt koriander. Dyp dine tacos i saucen og nyd den gode, dybe smag.
LEAVE A COMMENT