ChiliHouse – “Shawarma-guf”
En lækker chili-tomat salsa / relish som passer rigtig godt til sandwiches, burgere eller hjemmelavet shawarma eller falafel.
Ingredienser
5-6 hele, tørrede New Mexico chili eller tørrede Guajillo chili
2 fed hvidløg
Et glas hakkede, soltørrede tomater i olie (200 gr. kan købes i de fleste supermarkeder – hele glassets indhold skal hældes i)
2 dl vegetabilsk olie (raps- eller vindrue- eller lign.)
2 dl oliven olie
1 tsk. stødt Cayennepeber (eller 2 hvis den skal være ekstra hot og 3 hvis den skal være ekstra, ekstra hot… o.s.v….)
(For en let røget smag kan tilsættes et par Chipotle chilier eller 1-2 tsk. stødt Chipotle).
½ tsk stødt koriander
½ tsk spidskommen
½ tsk salt
1/4 tsk stødt muskat
1/4 tsk stødt kanel
2 store dåser koncentreret tomatpuré (2 dåser á 140 gr.)
Stilkene brækkes af chilierne og de lægges i en skål sammen med hvidløg. Det overhældes med kogende vand og trækker i 20 minutter. Vandet hældes derefter fra.
Herefter kommes alle ingredienserne – undtagen tomatpuré – i en blender og der blendes indtil det er en grov puré.
Til sidst tilsættes tomatpuré og der blendes videre i kort tid, indtil det hele er godt blandet. Smag eventuelt til med lidt mere salt.
Smager godt med det samme – men smager bedre efter at have trukket i køleskab natten over.
Opbevares i køleskab – kan holde sig 2-3 uger i en lufttæt beholder eller i skål betrukket med klar film.
Comments (3)
God basis opskrift.
Jeg anvender 3-4 fed hvidløg, lidt ekstra olivenolie, ingen koriander, dobbelt op med spidskommen, ingen kanel og til sidst en spise skefuld tørrede chili korn
Denne her slår alle sharwarma blandinger
Kan man erstatte de tørrede chilli med friske i denne opskrift?
Det kan man sagtens men du skal være opmærksom på at styrken kan ændre sig, da tørrede chili typisk er stærkere, da er tørret ind.
Så prøv dig lidt frem her 😀