Cubanske sliders med kyllingesalat
Lane’s cubanske sliders med kyllingesalat
Savner du at rejse? Vil du gerne have noget mere variation i maden, som du laver derhjemme? Så vil disse cubanske sliders måske være noget for dig.
Cubansk mad er generelt ikke kendt for at være stærk, men er derimod karakteriseret af meget balancerede retter tilberedt af lokale varer. I cubansk madlavning laves der ofte retter med svinekød, fisk og kylling. Disse retter vil desuden blive serveret med ris, bønner eller rodfrugter. Det gælder traditionelle retter som ajiaco, ropa vieja og tostones.
”Slider” er det amerikanske ord for mini-hamburgers, som første gang blev omtalt i 1940’erne. Navnet henleder til, at burgeren eller ‘slideren’ efter kun nogle få bider glider ned. Ved at bruge smage inspireret af det cubanske køkken i opskriften, tilføjes der noget nyt og anderledes til den amerikanske klassiker.
Opskriften anvender Lane’s Cubano Rub, som er den perfekte kombination af sødme og limeskal og passer fantastisk godt med kylling. Cuba er fyldt med en rig madkultur, og vi håber med opskriften at give en bid af Cubansk madlavning. Denne opskrift på cubanske sliders er en unik oplevelse, som skal prøves.
Ingredienser
2 kyllingebryst
2,5 dl mayonnaise
4 æg 1 spsk citronsaft
Kan tilføjelses – løg, pickles eller tomat
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Krydr kyllingekødet på begge sider med Lane’s Cubano Rub og kom det i ovnen i omkring 45 minutter
- Kog æggene i 11 minutter og lad dem køle af efterfølgende
- Når kyllingekødet er færdigt i ovnen, så lad det køle af, til det når stuetemperatur. Hak kyllingen derefter i mindre stykker og læg det i en skål
- Skræl æggene og hak dem i mindre stykker. Tilføj mayonnaise, citronsaft og 1-2 spsk Lane’s Cubano Rub. Lad det trække i 4 timer i køleskabet.
- Lav dine sliders på små burgerboller. Tilføj gerne hakkede løg, pickles og tomat
LEAVE A COMMENT