Chokoladetrøfler
Chokoladetrøfler
Denne opskrift er på lækre, hjemmelavede chokoladetrøfler, der får en smag, som man kun kan opnå ved at lave trøflerne selv. Opskriften får sin ekstra dimension af smag ved at tilføje Guajillo chilipulver, som giver trøflerne en krydret karakter.
Ingredienser
1/4 – 1/2 tsk Guajillo chilipulver
200 gr mørk chokolade, finthakket
1 1/2 dl piskefløde
4 spsk kakaopulver
Fremgagsmåde
- Opvarm fløden i en mindre gryde og sørg for, at den ikke kommer i kog. Tilføj den hakkede chokolade til gryden sammen med Guajillo chilipulver og rør konstant, til chokoladen er smeltet.
- Hæld grydens indhold i en plasticcontainer og lad den køle ned i køleskabet. Lad den stå i køleskabet i minimum 2 timer.
- Brug en isske til at lave ensartede portioner af ganache. Rul portionerne af den hjemmelavede ganache til kugler og rul dem dernæst i kakaopulver. Sæt dem på en tallerken og lad dem køle ned i køleskabet.
Tip: En variation af trøflerne vil være at drysse med lidt lakridssalt for at fremhæve den gode smag af kakao og opnå en større smagsprofil.
LEAVE A COMMENT