Penne Arrabiata
Penne Arrabiata – italiensk klassiker
Penne Arrabiata er en klassisk italiensk pastaret, som får en ekstra god smag af hvidløg, chili og tomat. Arrabiata betyder ganske enkelt ‘vred’, hvilket er en reference til den stærke tomatsauce, som dækker pastaen i retten.
Ingredienser
1 pk Penne Rigate pasta
1 spsk chiliflager
1 frisk rød chili, hakket
1 ds hakkede tomater
3-4 hvidløgsfed, finthakket
1 skalotteløg, finthakket
30-50 gr hakket parmesanost
4-5 stykker bacon
1 bundt frisk basilikum
1 peberfrugt, skåret i tern
Fremgangsmåde
- Steg baconen, til den er sprød. Steg hvidløg, skalotteløg og peberfrugt sammen med baconen, til grøntsagerne begynder at mørne
- Tilføj hakkede tomater og en hakket chili til panden. Lad pandens indhold simre i minimum 10 minutter, til saucen tykner. Krydr afslutningsvidst med salt og peber.
- Kog pastaen i 11 minutter og gem 1 dl af pastavandet til senere brug. Tilføj den kogte pasta til panden med tomatsauce sammen med det gemte pastavand.
- Lad saucen tykne ydeligere og vendt, til pastavandet er fordampet.
- Top pastaretten med olivenolie, revet parmesanost og frisk basilikum. Servér pastaretten straks herefter.
LEAVE A COMMENT