Salsa Negra – autentisk mexicansk salsa
Salsa Negra er en intens, mexicansk sauce bestående af grillede tomater såvel som mexicanske chillier, der skaber en smagfuld, røget sauce. Servér salsaen på samme måde, som du vil servere klassisk rød salsa – eksempelvis på tacos, som tilbehør i burritos eller med tortillachips.
Ingredienser
2 tørrede Chipotle Chili
1 hel syltet jalapeno
1 hel poblano chili
400 gr tomater, skåret i kvarte
1/2 rødløg, grofthakket
4 fed hvidløg, grofthakket
Saft af en lime
1 tsk chilipulver
1 tsk spidskommen
Olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Lad de tørrede chillier bløde op i lunket vand i 30 minutter inden brug.
- Forvarm din ovn til 200 grader
- Bag de skårne tomater, syltede jalapenos, syltede poblanos såvel som tørrede chilier i den forvarmede ovn, til det begynder at mørne, og skindet på chilierne samt tomaterne begynder at mørkne.
- Tilføj løg og hvidløg til en blender og puls, til grøntsagerne er finthakket. Tilføj dernæst limejuice, ovnbagte tomater, chilier såvel som olie til blenderen og blend, til salsaen er jævn og ensartet. Krydr salsaen med salt og peber.
- Hæld salsaen på rengjorte glas og lad den stå i køleskabet, så smagene får lov til at trække, og salsaen kan køle ned.
LEAVE A COMMENT