Paella
Paella
Paella er en smagfuld, spansk delikatesse, som findes i mange versioner, men typisk bliver serveret med rejer, østers, chorizo eller endda kylling. Vores opskrift er en enkel version af den traditionelle ret, men får ekstra god flair fra ancho-pulveret og strimler af poblano-chili.
Ingredienser
Et par strimler af poblano chili
1/2 tsk ancho pulver
400 gr kyllingebryst, skåret i mundrette stykker
200 gr spansk chorizo, skåret i skiver
400 gr ris
1 l hønsebouillon
50 gr frosne ærter
Saft af 1/2 citron
1 tsk safran
1 spsk olivenolie
1 løg, finthakket
1 rød peberfrugt, skåret i skiver
5 fed hvidløg, presset
1/2 dåse hakkede tomater
1 spsk paprika
2 spsk frisk persille, hakket
1 citron, skåret i båder
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tilføj citronsaft og safran til en skål og sæt det til side.
- Opvarm olivenolie i en pande
- Steg kyllingekødet i et par minutter og krydr med salt samt peber.
- Tilføj løg, peberfrugt og hvidløg til panden og steg det i et par minutter
- Tilføj skiveskåren chorizo til panden og sauter dem sammen med det resterende indhold af panden.
- Tilsæt hakkede tomater, paprika, ancho-pulver samt blandingen af citronsaft og safran til panden.
- Tilføj ris, hønsebouillon og frosne ærter til panden. Rør i pandens indhold i et par minutter, til al risen er dækket af boullion.
- Bring paellaen i kog og skru temperaturen ned, så paellaen simrer. Lad den stå for sig selv i 1/2 time, eller til risen er tilberedt ordentligt.
- Top paellaen med strimler af poblano-chili og dæk panden til med et låg. Lad paellaen hvile i 10 minutter, før den serveres.
- Servér paellaen med hakket persille samt skiver af citron.
LEAVE A COMMENT