Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai er en populær, thailandsk ret med stegte nudler, grøntsager, kyllingekød eller tofu. Indholdet bliver vendt i en sovs ofte lavet med fiskesauce. Vores version bruger desuden Ginger Devil for at give et ekstra chili-kick til retten samt ophøje den gode smag af ingefær. Kan varmt anbefales, det er hot stuff.
Ingredienser
2 – 3 spsk Ginger Devil
200 gr kyllingebryst, skåret i strimler
100 – 200 gr risnudler
1 skalotteløg, finthakket
4 – 5 hvidløgsfed, finthakket
1 – 2 tsk frisk ingefær, revet
2 æg, pisket
2 spsk peanutolie eller sesamolie
3 spsk fiskesauce
2 – 3 spsk brun farin
2 spsk risvineddike
2 – 3 spsk soyasauce
1 lime, skåret i skiver
Salt og peber
Mulige tilføjelser: Hakkede peanuts og forårsløg
Fremgangsmåde
- Kog først nudlerne efter instrukserne på pakken. Lad dem ikke overkoge.
- Vend skalotteløg, hvidløg og ingefær sammen og sæt det til side.
- Bland fiskesauce, eddike, brun farin, soyasauce og Ginger Devil sammen i en skål, til der dannes en ensartet sauce.
- Klargør kyllingen – krydr med salt og peber og steg det, til det er gennemstegt. Sæt til side.
- Varm lidt peanutolie op i en varm pande og tilføj mixet af grøntsager med skalotteløg i. Steg i få minutter, til de er let sauteret og aromatiske. Tilføj piskede æg og rør, så de scrambler sammen med ingefæren, skalotteløgene og hvidløget.
- Tilføj de kogte nudler til panden og vend det hele, til det bliver jævnt fordelt. Tilføj blandingen med fiskesauce og fortsæt med at røre, til saucen dækker alt på panden. Tilføj dernæst kyllingekødet og fortsæt med at røre.
- Fordel i to portioner og pres limejuice over hver tallerken.
LEAVE A COMMENT