Vegansk Rød Pesto
Vegansk Rød Pesto – Klassisk rød pesto med et kick
Pesto er en traditionel, italiensk sauce, som typisk laves med basilikum, parmesan, pinjekerner og olivenolie. Der findes mange variationer af saucen, hvor basen f.eks. er på soltørrede tomater. Det er en variation af denne tomatbaserede pesto, som vi vil kaste os over. Denne pesto er for dem, som ønsker den gode smag af klassisk, rød pesto, men savner lidt fornyelse til den traditionelle opskrift. Pestoen er desuden vegansk og vil med sikkerhed være en crowd-pleaser, når den serveres. Som erstatning for parmesan bruges gærflager, som bidrager med en let nødet smag og samtidigt lidt ostede noter. For at give chilistyrke til pestoen bruges desuden Fat Cat Hiss-y Fit.
Ingredienser
1 glas soltørrede tomater
4-5 fed hvidløg
1-2 spsk Fat Cat Hiss-y Fit
3-5 spsk gærflager (eller efter smag)
1 spsk ristede pinjekerner
Mulige tilføjelser
Tørret basilikum
1-2 spsk tomatpure
Fremgangsmåde
- Tilføj soltørrede tomater, hvidløg, gærflager og pinjekerner til en blender og puls, til du har dannet en jævn masse. Smag til med Fat Cat Hiss-y Fit, til du opnår din ønskede chilistyrke. Hvis du ønsker en lidt sødere pesto, eller hvis du gerne vil mindske chilistyrken fra hot saucen, kan der tilføjes lidt tomatpure.
LEAVE A COMMENT