Eggs Benedict
Eggs Benedict
Eggs Benedict er en lækker førsteklasses brunch-ret, som består af engelske muffins, et pocheret æg og en hjemmelavet hollandaisesauce. Denne opskrift ligner en traditionel hollandaise, mens den i denne version får en fed, røget smag i hollandaisesaucen ved at erstatte cayenne med chipotlepulver.
Ingredienser
8 stykker bacon
2 engelske muffins
2 tsk eddike
4 æg
Smør
2 spsk hakket frisk persille
Hollandaise sauce
1 tsk chipotle pulver
150 gr smør
3 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk citronsaft
Salt
Fremgangsmåde
- Steg bacon på en varm pande, til begge sider af baconstykkerne er gyldne og sprøde
Hollandaise
- Smelt al smørret
- Tilføj æggeblommer, citronsaft, chipotle-pulver og salt til en blender. Puls konstant i 1 minut, til æggene begynder at lysne i farven.
- Skru ned for blenderens tempo, til den når sin laveste setting. Tilføj gradvidst det smeltede smør til blenderen og lad blenderen kører konstant.
Pocheret æg
- Bring en gryde med vand til at simre og tilføj eddike til gryden
- Rør i vandet, til der dannes en hvirvelstrøm
- Knæk et æg og tilføj det til gryden. Lad det koge i 4 minutter og fjern det fra gryden med en stor ske.
Eggs Benedict
- Halvér de engelske muffins og smør hver side af dem. Rist dem et øjeblik på en varm pande, til de bliver let gyldne og sprøde.
- Top hver muffin med først baconskiver, så et pocheret æg og drys afslutningsvidst med den hjemmelavede hollandaisesauce. Drys lidt hakket persille over hver Eggs Benedict og nyd dem straks herefter.
LEAVE A COMMENT