Chicken Adobo
Chicken Adobo
Dette er en nem opskrift på klassisk Chicken Adobo, som er en traditionel filippinsk ret. Navnet Adobo misleder flere til at tænke på mexicansk mad, hvor ordet adobo henfører til tilberedningsmetoden og ikke rettens oprindelse. ‘Adobo’ henfører her til det at marinere kød i en blanding af soja, brun farin og hvidvinseddike.
Ingredienser
2-3 kyllingebryst
5 fed hvidløg, finthakket
1/2 dl soyasauce
3 spsk hvidvinseddike
2 laurbærblade
1 løg, finthakket
1 dl vand
2 spsk brun farin
1 spsk peberkorn
Fremgangsmåde
- Lav en marinade af eddike, laurbærblade, soyasauce, halvdelen af det hakkede hvidløg og afslutningsvist Lane’s Q-Nami Rub. Vend kyllingekødet i marinaden og lad kødet marinere i minimum 2 timer eller natten over.
- Fjern kyllingen fra marinaden, men gem marinaden til senere. Steg kyllingen på en varm pande i 1-2 minutter på hver side, men gennemsteg ikke kødet endnu. Sæt kyllingen til side.
- Tilføj det resterende hvidløg samt det hakkede løg og lad det stege i et par minutter.
- Tilsæt vand, sukker, sort peber og den resterende marinade til panden. Bring pandens indhold i kog og lad det simre i 5 minutter.
- Tilføj kødet til panden og lad skindsiden vende opad. Lad det stå ved medium-høj varme i 20 minutter og lad saucen reducere, til den når en sirupsagtig konsistens. Vend kyllingen halvvejs gennem tilberedningen, så kyllingekødet på den måde glaseres.
- Servér din kylling med kogt ris – se eventuelt opskriften på ‘Blomkålsris‘
LEAVE A COMMENT