Gyoza
Gyoza
En gyoza er en type af dumpling, som har en unik foldet halvmåne som form og dampes eller pandesteges inden servering.
Ingredienser
Dumpling-dej
150 gr hvedemel
1 dl lunkent vand
1/4 tsk salt
Fyld
2-3 spsk Lane’s Q-Nami Rub
4-5 hvidløgsfed, revet
400 gr hakket svinekød
1/2 kålhoved, skåret i strimler
2-3 spsk soyasauce
1-2 tsk risvineddike
4 spsk revet frisk ingefær
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Ælt gradvist det lune vand sammen med hvedemelet, til der opnås en glat og smidig dej. Put dejen i en frysepose og lad den hvile i 30-60 minutter i køleskabet.
- Vend hakkekød med kål, soyasauce, risvineddike, ingefær, hvidløg og Lane’s Q-Nami Rub. Lad fyldet stå i køleskabet, så smagene får lov til at trække.
- Del dejen op i små stykker og rul dem til tynde cirkler. Fold dem til små halvmåner – søg eventuelt først online for at se visuelle guides til, hvordan du bedst folder dine gyozaer.
- Steg gyozaerne på en varm pande, til bunden af dem bliver gyldne og sprøde. Tilføj 1/2 – 1 dl vand til den varme pande og dæk den til med et låg. Når vandet er fordampet, bør gyozaerne være færdige og klar til servering.
LEAVE A COMMENT