Chicken and waffles
Chicken and waffles
Chicken and waffles er en amerikansk ret fra omkring 1600-tallet og er den perfekte kombination af det salte og søde køkken. Retten bliver spist til bland andet brunch, som netop er kendt for at lægge vægt på den selvsamme kombo – som for eksempel med bacon og pandekager.
Ingredienser
Fried chicken
1 1/2 dl Cholula Hot Sauce
4 tsk Ragin Cajun – Cajun Seasoning
1 hel kylling – delt i kyllingevinger, kyllingebryst, lår og ben
4 dl kærnemælk
500 gr hvedemel
500 ml olie
1 æble, skåret i papirstynde skiver
1 tsk persille
1/4 tsk citronsaft
Salt og peber
Vafler
150 gr hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 æg
2 1/2 dl kærnemælk
1 tsk timian, finthakket
1 tsk rosmarin, finthakket
Salt
Fremgangsmåde
Fried Chicken
- Bland kærnemælk, 1/2 dl Cholula Hot Sauce og 2 tsk Ragin Cajun – Cajun Seasoning. Dæk al kyllingen til med marinaden og lad det sidde i køkkenet i 6 – 8 timer.
- Forvarm din ovn til 150 grader
- Bland mel med det resterende Ragin Cajun – Cajun Seasoning. Vend hvert stykke kylling i det krydrede mel og lad det efterfølgende sidde i 2o minutter. Bag kyllingstykkerne i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Vafler
- Vend hvedemel, bagepulver, bagepulver og natron sammen i en stor skål
- Bland kærnemælk, æg, smeltet smør og timian sammen i en anden skål
- Vend gradvidst de våde ingredienser sammen med mel-blandingen, til det hele er ensartet og inkorporeret.
- Pisk mel, kærnemælk, æg, smeltet smør og timian sammen
- Tilføj en portion dej til et vaffeljern og steg det, til vaflerne er gyldne og sprøde.
- Top dine vafler med stykker af kylling – Bland æbler, persille samt citronsaft og servér din lille salat sammen med dine chicken and waffles. Servér straks og top med Cholula Hot Sauce.
LEAVE A COMMENT