Chili Con Carne
Chili Con Carne
Denne opskrift på Chili Con Carne er fantastisk smagfuld og får et brag af smag fra bl.a. Chipotle-chillier og en god hot sauce. En god ting ved Chili Con Carne er, at retten kan justeres efter smag, hvilken betyder, at man hurtigt kan personliggøre den. I denne opskrift bidrager chipotle chillierne med en let røget smag samt en fin chilistyrke. Hot sauce i en sådan ret hjælper med at balancere dens smag, da en af hovedkomponenterne i flere hot sauces er eddike, som vil bidrage med syrlighed til retten. Valentina Hot Sauce og Franks RedHot Sauce – Xtra Hot består desuden begge af store dele tomatpure, som går fantastisk med Chili Con Carne.
Ingredienser
400 gr hakkekød
250 ml grøntsagsboullion
1 spsk hvidløgspulver
2 tsk oregano
3 spsk olivenolie
2 tsk spidskommen
2 tsk chipotle pulver
400 gr flåede tomater
1-2 løg, finthakket
400 gr pintobønner eller sorte bønner
3-4 spsk tomatpure
25 gr mørk chokolade (jo højre procent kakao, desto bedre)
Valentina Hot Sauce eller Franks RedHot Sauce – Xtra Hot
Mulig tilføjelser – Skiveskåren avocado, creme fraice og/eller reven cheddarost
Fremgangsmåde
- Varm olivenolie op i en gryde ved lav varme. Tilføj hvidløgspulver, oregano, spidskommen, kanel og chipotle pulver. Tilsæt de hakkede løg og steg dem i 5 minutter. Brun afslutningsvist hakkekødet i samme gryde.
- Tilføj de flåede tomater, pintobønner og tomatpure – rør, til det hele er jævnt fordelt
- Hæld bouillonen i gryden og lad det simre tildækket i 25 minutter, eller til det har den ønskede konsistens. Tilføj desuden den revne chokolade og smag chilien til med Valentina Hot Sauce eller Franks RedHot Sauce – Xtra Hot
- Server chilien med ris eller tortillachips – chilien kan med fordel toppes med reven cheddarost, cremefraiche, koriander og/eller skiveskåren avocado.
LEAVE A COMMENT