Kashmiri chili
Oprindelse
Indien
Scoville
1500 Scoville-enheder
Historie
Kashmiri-chilien er fra Kashmir i det nordlige Indien og og bliver primært produceret rundt omkring i Indien. Chilien har en sødlig smag og en mild chilistyrke, hvilket gør dens krydrede profil stærkere, når man bruger den i madlavning.
Chilihouse produkter med denne chili
Prøv at tilføje tørrede Kashmiri chili til indiske simreretter eller blend de tørrede chillier til pulver og erstat paprika i opskrifter med det.
Smag
Kashmiri-chilien har en styrke, som minder om poblano-chilien. Den har en frugtig smag, som gør den til en udemærket erstatning for paprika. Chillien er velegnet til brug i karryretter såvel som i tandoori chicken. Brugen af kashmiri-chili kendetegnes ved dens evne til at give retter en rødlig nuance, og at den krydrer mad, uden at det bliver for voldsomt stærkt.
Andre chilier der mindre om denne
Når det kommer til smag, er kashmirichillien ikke nem at erstatte med andre chilier. Smagsmæssigt vil det være nemmere at kombinere paprika med lidt cayennepeber, så vil man opnå en lignende resultat.
LEAVE A COMMENT