Birria Tacos
Birria Tacos
Birria-tacos har taget TikTok med storm med sensuelle videoer af folk, der dypper deres sprøde birria-tacos i consume, som er en sauce lavet på base af kødet for at opnå maksimal nydelse. Selvom Birria-kødet er tidskrævende, vil det give dig en next-level-smagsoplevelse, som du sent glemmer
Ingredienser:
450 gr oksetykkam
450 gr oksehale
2-3 glas chilipasta (pasilla, guajillo og/eller arbol)
2,5 l oksebouillon
1 kanelstang
4-5 laurbærblade
1 spsk koriander, stødt
1 spsk sorte peberkorn
1,5 spsk oregano
1 spsk tomatpasta
1 løg
5 fed hvidløg
Salt & peber
1 pk majsmeltortillas
Revet ost (chedder, mozzarella eller anden smelteost)
Fremgangsmåde
- Skær kødet i mundrette stykker og krydr det med salt & peber.
- Steg stykkerne, til de har fået en let skorpe, men ikke bliver gennemstegt.
- Fjern kødet fra gryden og sæt det til side. Steg løgene i samme gryde med let olie, indtil de bliver gennemsigtige og lidt bløde.
- Tilsæt tomatpasta til gryden og steg, indtil tomatpastaen begynder at mørkne.
- Tilsæt hakkede hvidløg og oksekøds-boullion. Smag til med chilipasta.
- Læg kødstykkerne tilbage i gryden. Tilsæt stødt koriander, sorte peberkorn, en kanelstang og laurbærblade. Lad grydens indhold simre i 4-6 timer. Målet er, at kødet bliver så mørt, at det kan trækkes fra hindanden med to gafler.
- Hæld lidt af suppen over kødet, og sæt det til side indtil samling.
- Samling af Birria Tacos
- Dyp én tortilla ad gangen i suppen. Det vil krydre tortillaen, og fedtet fra suppen vil hjælpe med at gøre den sprødere, når den senere steges.
- Tilføj en skefuld af kødet på den ene side af dine tortillas – top med hakket ost, fold dem og steg dem på begge sider, til de er gyldne og sprøde. Server dine tacos med små skåle af din suppe eller ‘consommé‘ ved siden af.
- Top din consummé med hakkede løg og frisk koriander. Nydes bedst ved at dyppe dine tacos i din consummé mellem hver bid.
Bemærk – meget vanedannende, og det bliver bestemt ikke sidste gang, du kommer til at lave dem.
LEAVE A COMMENT